Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi

przepis:

kilka korzeni skorzonery

sól, cukier

2 łyżki masła klarowanego

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

3 łyżki octu

1 l wody

Korzenie skorzonery obrać.

Koniecznie trzeba robić to w rękawiczkach, ponieważ skorzonera wydziela lepiący sok mleczny podobny do mniszka lekarskiego.

Obrane korzenie włożyć do wody z dodatkiem octu, aby nie sczerniały.

W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru, wrzucić do niej skorzonerę i gotować do miękkości.

Masło roztopić dodać do niego orzechy.

Gotową skorzonerę polać masłem z orzechami.

Zdjęcie - Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Fasolka szparagowa z orzechami

Fasolka szparagowa z orzechami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi

Skorzonera z masłem i orzecham…

figmara figmara
figowe smaki

Ciasto z wiśniami i orzechami włoskimi + film

Ciasto z wiśniami i orzechami…

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Tosty z pastą z sera pleśniowego, sałatą i gruszką
1

Tosty z pastą z sera pleśniowe…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Tort bezowy z kremem cytrynowym i pistacjami
1

Tort bezowy z kremem cytrynowy…

food² food²
Food Square

Batoniki proteinowe Nutella
1

Batoniki proteinowe Nutella

Tyna Tyna
In cooking we trust

Przepisy z tych kategorii

Steki z kalafiora

Steki z kalafiora

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Koktajl pomidorowy z miodem

Koktajl pomidorowy z miodem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Placki z cukinii i kolby kukurydzy
1

Placki z cukinii i kolby kukur…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Ziemniaki smażone z fasolką szparagową i papryką
1

Ziemniaki smażone z fasolką sz…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Mizeria na zimę do słoików
3

Mizeria na zimę do słoików

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Wegańskie jagodzianki z kruszonką
1

Wegańskie jagodzianki z kruszo…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka