Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi

przepis:

kilka korzeni skorzonery

sól, cukier

2 łyżki masła klarowanego

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

3 łyżki octu

1 l wody

Korzenie skorzonery obrać.

Koniecznie trzeba robić to w rękawiczkach, ponieważ skorzonera wydziela lepiący sok mleczny podobny do mniszka lekarskiego.

Obrane korzenie włożyć do wody z dodatkiem octu, aby nie sczerniały.

W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru, wrzucić do niej skorzonerę i gotować do miękkości.

Masło roztopić dodać do niego orzechy.

Gotową skorzonerę polać masłem z orzechami.

Zdjęcie - Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Fasolka szparagowa z orzechami

Fasolka szparagowa z orzechami

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Skorzonera z masłem i orzechami włoskimi

Skorzonera z masłem i orzecham…

figmara figmara
figowe smaki

Pesto z jarmużu

Pesto z jarmużu

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Leniwe z bułką tartą
2

Leniwe z bułką tartą

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

Kotlety z ciecierzycy ze szpin…

figmara figmara
figowe smaki

Makaron z orzechami i serem pleśniowym

Makaron z orzechami i serem pl…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Rozkoszne Magdalenki z zieloną herbatą matcha

Rozkoszne Magdalenki z zieloną…

food² food²
Food Square

Leniwe z bułką tartą
2

Leniwe z bułką tartą

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

Kotlety z ciecierzycy ze szpin…

figmara figmara
figowe smaki

Makaron z orzechami i serem pleśniowym

Makaron z orzechami i serem pl…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Ślimaki z ciasta francuskiego z mozzarellą, suszonymi pomidorami i oliwkami
1

Ślimaki z ciasta francuskiego…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi
1

Sałatka z jajkami, porem, sele…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy