Sałatka z tuńczykiem i serkiem wiejskim
Kolejne zaskakujące połączenie. Super jako opcja śniadaniowa z kromką pieczywa, choć o innych porach dnia czy na inne okazje też się sprawdzi.
To mocno zaskakujące połączenie. Być może nie dla każdego smakosza, ale myślę, że warto zrobić i spróbować.
Początkowo nie byłam przekonana co do dodatku musztardy, ale teraz uważam, że bez niej nie byłoby tego efektu wow.
Jak dla mnie super!
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 op. serka wiejskiego
- 5 jajek
- 5 ogórków konserwowych
- 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
- dymka
- sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy, kroimy w kostkę.
Tuńczyka osączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem.
Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę.
Dymkę (zieloną część) siekamy.
W misce mieszamy tuńczyka, jajka, ogórki. Dodajemy serek wiejski oraz musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy z posiekaną dymką.
Inspiracja: kuchniawedwoje
Polecam również przepis na Sałatkę śniadaniową z jajkiem, szynką i serem