Sałatka z selerem naciowym i kapustą pekińską – pyszna

Sałatka z selerem naciowym i kapustą pekińską – pyszna
To najlepsza sałatka z kapustą pekińską i selerem naciowym, jaką udało mi się ostatnio zrobić ? Delikatna kapusta, wyrazisty seler i słodycz papryki i kukurydzy. Do chrupiących warzyw, dodałam sos z kwaśnej śmietany z octem winnym. Polecam do obiadu, do grilla i do pieczeni ?

Zdjęcie - Sałatka z selerem naciowym i kapustą pekińską – pyszna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 mały ogórek gruntowy ( kupiłam w Lidlu )
  • 170 g kukurydzy ( mała puszka )
Sos śmietanowy
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny
  • 1 – 2 łyżeczki cukru
Wszystkie warzywa dokładnie myję. Z kapusty usuwam twardą końcówkę. Liście drobno kroję. Seler naciowy kroję wzdłuż, a następnie bardzo drobno w kostkę. Ogórek obieram i kroję w kostkę. Paprykę, również kroję w kostkę. Wszystkie składniki na sos mieszam. Pokrojone warzywa i kukurydzę, daję do miseczki i mieszam. Dodaję sos i ponownie mieszam. Smacznego ?

Zdjęcie - Sałatka z selerem naciowym i kapustą pekińską – pyszna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Sałatka z selerem naciowym i kapustą pekińską – pyszna - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów