Sałatka z roszponką, groszkiem, jajem i rzeżuchą

Sałatka z roszponką, groszkiem, jajem i rzeżuchą


Zdjęcie - Sałatka z roszponką, groszkiem, jajem i rzeżuchą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Rzeżuchę wyhodowałam na parapecie i wykorzystałam do pysznej i prostej sałatki.


2 garście roszponki
1 jajo
1/2 szklanki zielonego groszku
rzeżucha
ogórek
nasiona łuskane konopi
dressing:
sok z połowy cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku


Jajko, aby wyszła na pół twardo ugotuj wkładając do wrzącej wody i gotuj ok 6 minut. Potem włóż pod zimna wodą.
Groszek zblanszuj kilka minut we wrzątku. Odcedź.
Do słoika wlej składniki designu i potrząśnij.
Ułóż składniki sałatki na talerzu i polej dresingiem.

Kategorie przepisów