Sałatka z pieczonych buraczków i kukurydzy

Sałatka z pieczonych  buraczków i kukurydzy

Zdjęcie - Sałatka z pieczonych  buraczków i kukurydzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 60
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas gotowania: 50 minut

Doskonała sałatka zarówno pod względem smakowym jak i wizualnym. I taka prosta bo tak naprawdę potrzeba tylko 3 składników plus dressing. Żeby nie generować kosztów buraczki najlepiej jest upiec przy okazji pieczenia mięsa lub chleba. Bardzo polecam:)

Składniki

Instrukcja:

Buraczki zawinąć w folię, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. Czas pieczenia zależy od wielkości buraczków. Następnie wystudzone obrać ze skórki i pokroić w kostkę lub plasterki. Na jednym dużym talerzu lub dwóch małych  rozłożyć pokrojone buraczki, dodać kukurydzę  i posiekany koperek.

W kubku umieścić szczyptę soli i pieprzu, dodać ocet, wymieszać, następnie stopniowo wlewać oliwę i ucierać aż powstanie ładny gęsty sos.

Sałatkę polać sosem, przed podaniem schłodzić przynajmniej godzinę.

Smacznego:)

Zdjęcie - Sałatka z pieczonych  buraczków i kukurydzy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów