Sałatka z makaronu ryżowego
- Wynik: 25
- Czas przygotowania: 15 minut
- Czas gotowania: 10 minut
Gdybym wiedziała, że ta sałatka smakuje tak wspaniale nie zwlekałabym tak długo z jej przygotowaniem. Kilka prostych składników łączy się w doskonałą całość. Idealna na takie gorące dni jakie mamy ostatnio.
Składniki
- makaron ryżowy - 1 opakowanie
- filet z kurczaka - 1 szt.
- rzodkiewka - 1 pęczek
- kukurydza - 1 puszka
- ogórki gruntowe - 2-3 szt.
- koperek - 1/2 pęczka
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- przyprawa do gyrosa
- majonez - 2-3 łyżki
Instrukcja:
Makaron zalać gorącą wodą, odstawić na kilkanaście minut. Gdy "wypije" wodę pokroić go na mniejsze części i umieścić w misce.
Kurczaka oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą do gyrosa i usmażyć na gorącym oleju.
Kukurydzę osączyć, rzodkiewkę i ogórki pokroić w plasterki. Koperek posiekać. Wszystkie składniki dodać do makaronu. Wymieszać z majonezem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego:)