Sałatka z łososia i fasolki szparagowej na ciepło
Przepyszne zestawienie, równie dobre na gorący dzień czy chłodny i deszczowy jak ten, który powitał mnie z samego rana. Nieskomplikowany, wręcz banalny przepis, który może zachwycić.
Łosoś, którego uwielbiam pod postacią każdą oraz fasolka szparagowa, którą mogę spożywać samą, bez dodatków i w każdej ilości. Mam nadzieję, że ten zestaw przypadnie Wam do gustu.
SAŁATKA Z ŁOSOSIA I FASOLKI SZPARAGOWEJ NA CIEPŁO
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 30 dkg surowego łososia
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki pesto rosso
- sól, pieprz
- ewentualnie parmezan do posypania
- oliwa
Rybę podsmażyć na oliwie lub upiec na grillu.
Do fasolki dodać, pesto oraz rozdrobnione kawałki ryby, delikatnie wymieszać. Podawać od razu.
ZOBACZ RÓWNIEŻ - przepis na SAŁATKĘ Z FASOLKI SZPARAGOWEJ. Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: