Sałatka z gruszką, granatem i ricottą
Szybka sałatka, doskonała na każdą okazję! Lekka, dietetyczna i pełna witamin!
SKŁADNIKI:
mix sałat
1/2 awokado
1 gruszka
100 g ricotty
3 łyżki orzechów pinii
pestki wydrążone z 1/2 granatu
garść kiełków słonecznika
miodowy winegret:
1 łyżka miodu,
1,5 łyżki octu jabłkowego,
4 łyżki oliwy
Sałaty rozłożyć na półmisku. Awokado, gruszkę obrać i pokroić w cienkie półplastry. Kiełki słonecznika, awokado, gruszkę oraz kawałki ricotty ułożyć na talerzu wg własnej kreatywności Całość posypać wydrążonymi pestkami z granatu. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę.Dressing: w szklaneczce wymieszać dokładnie miód z octem jabłkowym, dodać oliwę i mieszać do połączenia składników. Sałatke polać przygotowanym dressingiem i podawać