Sałatka z grillowaną polędwicą z indyka z warzywami i dressingiem koperkowym

Sałatka z grillowaną polędwicą z indyka z warzywami i dressingiem koperkowym

Zdjęcie - Grillowana polędwica z indyka z warzywami i dressingiem koperkowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

Grillowana polędwica z indyka:

  • 270 g polędwicy z indyka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 3 łyżki oleju Kujawskiego z cytryną i bazylią
  • sól i pieprz do smaku
  • warzywa: papryka, pomidory, sałata lodowa, ogórek

Dressing koperkowy:

  • 3 łyżki oleju Kujawskiego z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżeczka świeżego koperku
  • ⅓ łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Składniki na marynatę do indyka wymieszać. Do gotowej marynaty włożyć polędwice z indyka i całość dokładnie obtoczyć w marynacie. Tak przygotowane polędwice odłożyć pod przykryciem na minimum kilka godzin do lodówki.

Polędwiczki po zamarynowaniu grillować, a następnie pokroić w mniejsze części.

Na talerz do serwowania wyłożyć ulubione warzywa (papryka, ogórek, pomidorki, sałata lodowa) i dodać pokrojone polędwiczki z indyka.

Składniki na dressing koperkowy wymieszać i całość dania polać dressingiem koperkowym.

 

Czas przygotowania: 2-3 godz.

Liczba porcji: 3

Kategorie przepisów