Sałatka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i rodzynkami

Sałatka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i rodzynkami
Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z czerwonej kapusty z orzechami włoskimi i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 600 g czerwonej kapusty
  • 150 g marchewki
  • 150 g korzenia selera
  • 150 ml octu z czerwonego wina
  • 100 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 50 g rodzynek
  • 50 g orzechów włoskich
  • 30 g cukru
  • 10 g soli
Przygotowanie

Kapustę cienko szatkujemy.

Marchewkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Całość mieszamy z kapustą.

Dodajemy opłukane rodzynki i grubo posiekane orzechy.

Całość zalewamy octem i olejem. Dodajemy sól oraz cukier i dokładnie mieszamy.

Sałatkę układamy ciasno w słojach i pasteryzujemy 20 minut.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów