Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Dzisiaj polecam sałatkę, która u mnie jest hitem od kilku lat. Ważne w tej sałatce są proporcje, żaden składnik nie może dominować. Obecność papryki oraz natki pietruszki jest obowiązkowa ponieważ nadaje niezwykłego smaku i ożywia nieco mdły ryż. Najlepiej smakuje podana po godzinnym postoju w lodówce.

Zdjęcie - Sałatka ryżowa z  tuńczykiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • szklanka ryżu
  • czerwona papryka
  • puszka tuńczyka
  • puszka kukurydzy
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • natka pietruszki
  • majonez
  • sól, pieprz

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Paprykę i jajka pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać natkę pietruszki. Wstawić do lodówki.

Smacznego:)

Kategorie przepisów

Podobne przepisy