Salatka "minestro " z grilowanych warzyw

Salatka "minestro " z grilowanych warzyw

Salatke " minestro " wyróżnia to,że warzywa w niej uzyte są grilowane,co oznacza wyjatkowe smaczne i zdrowe.

Przyznac musze, że trzeba zarezerwowac sobie nieco czasu , bo grilowanie tego wymaga,ale potem ?- to sprawdzicie juz sami!

Zapraszam!

Zdjęcie - Salatka "minestro " z grilowanych warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Salatka "minestro " z grilowanych warzyw

Skladniki .1 baklazan

.2 cukinie

.5 pieczarek ( pelnych,bardzo swiezych )

.oliwki zielone

.papryczki ( nie koniecznie )

Sos .2 lyzki oliwy z oliwek

.2 lyzki wody

.1 lyzka octu balsamicznego

.szczypta soli i pieprz

.bazylia suszona

Wykonanie

Warzywa oczyszczamy i kroimy na cienki,wąskie plastry,potem kolejno grilujemy.

Kiedy ostygna kroimy je w paski i przekladamy do miski,dodajemy oliwki i jak ktos lubi salatke pikantna- 1 przecietą papryczkę.

Do zrobienia sosu potrzebujemy malego sloiczka z wieczkiem.

Wszystkie skladniki wlewamy do sloiczka,zakrecamy wieczko i potrząsamy nim,az skladniki sie polaczą.

Sos wlewamy do miski z warzywami ,mieszamy i podajemy jako dodatek do mięs .

Smacznego!

 

Kategorie przepisów