Rozpływające się w ustach grillowane żeberka

Rozpływające się w ustach grillowane żeberka

Nie ma to jak porcja naprawdę smacznych żeberek. Takich z soczystym mięsem i chrupiącą skórką. Już nie raz się przekonałam, że tajemnicą dobrych żeberek jest ich wcześniejsze obgotowanie lub duszenie w piekarniku. Potem tylko dobra, aromatyczna marynata i hop na ruszt! Gdy bejca przypiecze się możemy cieszyć się tym prawdziwym przysmakiem mięsożercy!

Zdjęcie - Rozpływające się w ustach grillowane żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rozpływające się w ustach grillowane żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rozpływające się w ustach grillowane żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rozpływające się w ustach grillowane żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rozpływające się w ustach grillowane żeberka

Agata, 15 sierpnia 2012

Zdjęcie - Rozpływające się w ustach grillowane żeberka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Żeberka gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem ziół przez 1,5 godziny.

Ugotowane mięso ostudź, posól. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj, pokryj nimi dokładnie mięso. Odstaw na minimum pół godziny w chłodne miejsce.

Po tym czasie ułóż na rozgrzanym grillu i piecz do momentu gdy marynata ładnie się skarmelizuje i stanie lekko chrupiąca.

Kategorie przepisów