Rożki francuskie z fetą i porem
- Wynik: 45
- Czas przygotowania: 20 minut
- Czas gotowania: 25 minut
Pyszna, chrupiąca przekąska z warzywno- serowym nadzieniem. Szybko powstaje i szybko znika. Można ją zaserwować z dipem czosnkowym ale może być też dodatkiem do zup kremowych. W jakimkolwiek towarzystwie smakuje bardzo dobrze.
Składniki
- ciasto francuskie - 1 arkusz
- por - 2 szt.
- ser feta - 1 kostka
- suszony tymianek - do smaku
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- olej - 4 łyżki
Instrukcje
Na patelni rozgrzać olej. Dodać białą część pora pokrojoną w krążki i dusić do miękości. Odstawić do wystygnięcia. Dodać pokruszony ser feta, tymianek, pieprz, ew. sól do smaku, ale niezbyt dużo bo feta jest przecież słona. Wymieszać.
Ciasto francuskie rozwałkować, wyciąć kwadraty dowolnej wielkości. Na połowie wykładać po łyżce farszu,formować rożki. Brzegi dobrze docisnąć. Układać rożki na wysmarowanej masłem blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 min.
Smacznego:)