Rolady wieprzowe z papryką i pieczarkami

Zdjęcie - Rolady wieprzowe z papryką i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rolady wieprzowe z papryką i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rolady wieprzowe z papryką i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rolady wieprzowe z papryką i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Rolady wieprzowe z papryką i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 650 g mięsa wieprzowego na rolady, np. szynki
  • 250 g drobnych pieczarek
  • 200 g czerwonej papryki
  • 150 g cebuli
  • 70 ml oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • 30 g mąki pszennej
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Mięso kroimy w plastry, a następnie cienko rozbijamy tłuczkiem z obu stron.


Mięso oprószamy solą i pieprzem. Na każdym plastrze układamy po pasku czerwonej papryki, kilka pokrojonych w paski pieczarek i po kilka piórek cebuli. Zawijamy ściśle rolady i spinamy szpilką lub obwiązujemy sznurkiem. Obtaczamy w mące.


Na Kujawskim rumienimy rolady ze wszystkich stron.


Obsmażone mięso wyjmujemy z patelni i odkładamy. 


Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy. Gdy warzywa zmiękną, wkładamy rolady i podlewamy niewielką ilością wody lub bulionu warzywnego. Doprawiamy tymiankiem i dusimy pod przykryciem około 45 minut.


Na dobrze rozgrzanym oleju Kujawski podsmażamy pozostałe pieczarki i paprykę.


Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażone warzywa.


Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Podajemy z kaszą ugotowaną na sypko.



Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Przepisy z tych kategorii

Kotleciki z indyka z kaszą jaglaną i jarmużem

Kotleciki z indyka z kaszą jag…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Sałatka meksykańska z makaronem

Sałatka meksykańska z makarone…

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Tort marchewkowy z mascarpone

Tort marchewkowy z mascarpone

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu

Tajskie czerwone curry z dynią…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Wiosenny chleb na zakwasie

Wiosenny chleb na zakwasie

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Ribollita toscana. Wiejska zupa z Toskanii

Ribollita toscana. Wiejska zup…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przepisy z tych kategorii

Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese)
1

Dorsz w stylu Livorno (Baccalà…

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!

Makaron z gorgonzolą, szpinakiem i orzechami włoskimi

Makaron z gorgonzolą, szpinaki…

Tyna Tyna
In cooking we trust

Pierogi leniwe
6

Pierogi leniwe

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Szaszłyki z grilla – prosty sposób na indyka
1

Szaszłyki z grilla – prosty sp…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Linguine z oliwkami, kaparami i anchois

Linguine z oliwkami, kaparami…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Pieczone leczo
1

Pieczone leczo

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy