Roladki z indyka z fetą, suszonym pomidorem i bazylią
Hej :) Taki obiadek, na szybko, nie miałam natchnienia na wymyślanie, to znalazłam w domu i z tym zrobiłam ;). Sznycelki z indyka nafaszerowałam suszonymi pomidorami, fetą i świeżą bazylią, do tego pieczone ziemniaczki z rozmarynem i kurkumą i pomidorki z szalotką i cebulką dymką, trochę pieprz, soli i obiad gotowy :). Udanego dzionka życzę wszystkim :-)
Składniki na 3 porcje:
- 3 sznycelki z indyka
- suszone pomidory (3 sztuki)
- 1/2 opakowania sera feta
- około 10 listków świeżej bazylii
- sól
- pieprz
Sznycle z indyka jeszcze trochę rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem. Pomidory i ser feta pokroiłam w paski. Na jednym końcu sznycla układałam pomidory, na nich feta i na ser listki bazylii, zawijałam i spinałam wykałaczką. Roladki przełożyłam do naczynia żaroodpornego, polałam je olejem z suszonych pomidorów i zapiekłam w 180 stopniach przez jakieś 30 minut. W tym samy momencie piekłam ziemniaczki, które zostały oprószone solą, pieprzem i kurkumą, polane troszkę oliwką, wymieszane, na wierzch położyłam gałązkę rozmarynu.