Roladki drobiowe z żurawiną i oscypkiem
Roladki w góralskim stylu, z dodatkiem żurawiny i wędzonego oscypka. Właśnie taka przekąska, najczęściej jest podawana w górskich schroniskach, karczmach i restauracjach. Konfitura z żurawiny ( czasami z borówki brusznicy ) z wędzonym oscypkiem, koniecznie podanym na ciepło.
Tutaj smaki idealnie do siebie pasują, sam oscypek i sama żurawina, to już nie to samo. Można śmiało powiedzieć ,,duet idealny”. Ja właśnie taki ,,duet” schowałam w roladce z kurczaka.
Jeżeli nie macie konfitury z żurawiny, sprawdzi się dobrze żurawina suszona, należy ją tylko wcześniej namoczyć. Polecam bardzo ?
Roladki przygotowałam na patelni Woll ze sklepu e-Gustus
Składniki
- 6 filetów z kurczaka
- 120 g wędzonego oscypka
- 100 g konfitury z żurawiny
- 1 szklanka bulionu lub białego wina
- płaska łyżka papryki wędzonej
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- sól i pieprz