Roladki drobiowe z fetą i kapustą kiszoną
Takie roladki to fajna propozycja na niedzielny obiad. Zawsze jak mam więcej czasu zaglądam do lodówki i wymyślam coś nowego. Dzisiaj padło na roladki z kurczaka w nowoczesnej odsłonie:)
Składniki:
2 filety z kurczaka
garść kapusty kiszonej
4 plasterki sera typu feta
pół malej cebuli
2 ząbki czosnku
lubczyk suszony (koniecznie)
koperek świeży
sól, pieprz
bułka tarta
jajko
Sposób wykonania:
Filety z kurczaka rozcięłam wzdłuż żeby uzyskać 4 kawałki mięsa, dokładnie rozbiłam tłuczkiem, posypałam solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa położyłam kawałek cebuli, plasterek sera, kapustę kiszoną, czosnek i gałązkę koperku. Całość posypałam lubczykiem, zwinęłam ciasno roladki, opanierowałam w jajku i bułce tartej i smażyłam na średnim ogniu kilka minut z każdej strony.
Roladki wyszły pyszne, mięciutkie i aromatyczne dzięki lubczykowi. Z takiego obiadu najbardziej ucieszyły się moje dzieci, bo niezmiernie rzadko jemy coś panierowanego. Nawet feta im smakowała, mimo, że podobno nie lubią:)
Składniki:
2 filety z kurczaka
garść kapusty kiszonej
4 plasterki sera typu feta
pół malej cebuli
2 ząbki czosnku
lubczyk suszony (koniecznie)
koperek świeży
sól, pieprz
bułka tarta
jajko
Sposób wykonania:
Filety z kurczaka rozcięłam wzdłuż żeby uzyskać 4 kawałki mięsa, dokładnie rozbiłam tłuczkiem, posypałam solą i pieprzem. Na każdy kawałek mięsa położyłam kawałek cebuli, plasterek sera, kapustę kiszoną, czosnek i gałązkę koperku. Całość posypałam lubczykiem, zwinęłam ciasno roladki, opanierowałam w jajku i bułce tartej i smażyłam na średnim ogniu kilka minut z każdej strony.
Roladki wyszły pyszne, mięciutkie i aromatyczne dzięki lubczykowi. Z takiego obiadu najbardziej ucieszyły się moje dzieci, bo niezmiernie rzadko jemy coś panierowanego. Nawet feta im smakowała, mimo, że podobno nie lubią:)