Razowe pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną

Razowe pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną

Razowe pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i kapusty kiszonej.

Przygotowane w wersji "z wody" oraz pieczonej - mi smakowały i jedne i drugie.

Zdjęcie - RAZOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I KAPUSTĄ KISZONĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Razowe pierogi z kaszą i kapustą kiszoną SKŁADNIKI NA FARSZ:

  • 1 szklanka palonej kaszy gryczanej
  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 2 łyżki suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Kaszę przebrać i opłukać, zalać 4 szklankami wody. Kapustę kiszoną odcisnąć i drobno posiekać, dodać do kaszy. Grzyby opłukać, drobno pokroić i również dodać do kaszy. Gotować do momentu kiedy kasza będzie miękka.
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, dodać do kaszy. Doprawić solą i pieprzem i podsmażać kilka minut na wolnym ogniu. Wystudzić.

SKŁADNIKI NA CIASTO:
  • 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
  • woda tyle ile się wgniecie
Do mąki dodawać bardzo ciepłą wodę i wyrobić ciasto o zwykłej konsystencji pierogowej.
Nakładać farsz i kleić pierogi.
Ugotować w osolonej wodzie lub upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Zdjęcie - RAZOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I KAPUSTĄ KISZONĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Razowe pierogi z kaszą i kapustą kiszoną

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów