Razowe pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną
Razowe pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i kapusty kiszonej.
Przygotowane w wersji "z wody" oraz pieczonej - mi smakowały i jedne i drugie.
Razowe pierogi z kaszą i kapustą kiszoną
SKŁADNIKI NA FARSZ:
- 1 szklanka palonej kaszy gryczanej
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 2 łyżki suszonych grzybów
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, dodać do kaszy. Doprawić solą i pieprzem i podsmażać kilka minut na wolnym ogniu. Wystudzić.
SKŁADNIKI NA CIASTO:
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- woda tyle ile się wgniecie
Nakładać farsz i kleić pierogi.
Ugotować w osolonej wodzie lub upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Razowe pierogi z kaszą i kapustą kiszoną Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: