Razowe pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną
![Razowe pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną](/obrazek/duze/razowe-pierogi-z-kasza-gryczana-i-kapusta-kiszona-250631.jpeg)
Razowe pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i kapusty kiszonej.
Przygotowane w wersji "z wody" oraz pieczonej - mi smakowały i jedne i drugie.
Razowe pierogi z kaszą i kapustą kiszoną
SKŁADNIKI NA FARSZ:
- 1 szklanka palonej kaszy gryczanej
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 2 łyżki suszonych grzybów
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, dodać do kaszy. Doprawić solą i pieprzem i podsmażać kilka minut na wolnym ogniu. Wystudzić.
SKŁADNIKI NA CIASTO:
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- woda tyle ile się wgniecie
Nakładać farsz i kleić pierogi.
Ugotować w osolonej wodzie lub upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
![Zdjęcie: RAZOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I KAPUSTĄ KISZONĄ Zdjęcie - RAZOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I KAPUSTĄ KISZONĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/250632.jpeg)