Ravioli z pomidorami, brokułem i parmezanem

Ravioli z pomidorami, brokułem i parmezanem

Zdjęcie - Ravioli z pomidorami, brokułem i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki:

  • 250g ravioli (np. z ricottą)
  • 1 puszkę krojonych pomidorów 
  • kilka różyczek ugotowanego brokuła
  • 1 cebulę
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • olej Kujawski 3 ziarna
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Przygotowanie:

Cebulę oraz czosnek szatkujemy i podsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy, po czym dusimy kilka minut, aby sos zgęstniał, a woda się zredukowała.

W międzyczasie gotujemy ravioli według instrukcji na opakowaniu.

Na talerz nakładamy sos pomidorowy, układamy ravioli, różyczki brokuła i pomidorki koktajlowe. Posypujemy startym parmezanem.

Kategorie przepisów