Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy

Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy

Raclette
Zdjęcie - Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Aura za oknami nie sprzyja biesiadowaniu przy ognisku czy grillu, ale namiastką tego może być raclette. Zdjęcie - Raclette, patelenka pełna smaków i zabawy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

50 dag sera raclette

50 dag polędwicy

2 papryki

1 cukinia

1 kg ziemniaków

sól pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować. Mięso i ser pokroić w plastry. Paprykę w paski ,a cukinię w krążki. Na płycie grzewczej układamy mięso i warzywa, do grillowania. Na patelenkach plastry sera. Na talerz nakładamy ziemniaki i za pomocą drewnianej szpatułki zsuwamy na nie stopiony ser. Jemy z grillowanym mięsem i warzywami. Jest to najprostsza wersja raclette.

Kategorie przepisów