Polędwiczki nadziewane kandyzowaną czereśnią

Polędwiczki nadziewane kandyzowaną  czereśnią

 

 

Zdjęcie - Polędwiczki nadziewane kandyzowaną  czereśnią  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

polędwiczki wieprzowe

kandyzowana czereśnia

cebula

sól

pieprz

czerwona papryka

wino czerwone

oliwa

W polędwiczkach za pomocą szpikulca zrobić otwór i nadziać czereśniami. Każdą natrzeć solą, pieprzem, czerwoną papryką, obtoczyć w słodkim sosie z kandyzowanej czereśni. Odstawić do lodówki na godzinę. Oliwę rozgrzać na grillowanej patelni, wrzucić polędwiczki. Zrumienić z cebulką pokrojoną w plastry, podlać winem i dusić.

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Polędwiczki nadziewane kandyzowaną  czereśnią  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Polędwiczki nadziewane kandyzowaną  czereśnią  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów