Placki ziemniaczane z cukinią i ricottą
![Placki ziemniaczane z cukinią i ricottą](/obrazek/duze/placki-ziemniaczane-z-cukinia-i-ricotta-156302.jpeg)
Miało być to, ale sypnęło mi się trochę za dużo soli i trzeba było ratować sytuację. Cukinii więcej w domu nie miałam i zamiast placuszków z cukinii i ricotty na obiad zostały wyprodukowane placki ziemniaczane w innej odsłonie. Czy to dobrze, czy źle... Te wyszły naprawdę pyszne i podczas popołudniowego i wieczornego podjadania pozostał po nich tylko pusty talerz.
Porcja bardzo duża - wystarczy na obiad dla 6-8 osób.
Placki ziemniaczane z cukinią i serem ricotta - Laura
SKŁADNIKI:
Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać ze śmietaną lub gęstym jogurtem.
Porcja bardzo duża - wystarczy na obiad dla 6-8 osób.
![](http://3.bp.blogspot.com/-iUWaENnJclY/UHUwyVEr87I/AAAAAAAABpQ/dWAvLaGn0u4/s1600/placki+ziemniaczane+z+cukini%C4%851.jpg)
- 4 nieduże cukinie
- 1 kg ziemniaków
- 5 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 250 g sera ricotta (może być zwykły twarożek)
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki soli
- pieprz
- olej do smażenia
Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
![](http://4.bp.blogspot.com/-aB5yNqaEPzQ/UHUw03Wi05I/AAAAAAAABpY/HOpH1XSy-r0/s640/placki+ziemniaczane+z+cukini%C4%852.jpg)
Podawać ze śmietaną lub gęstym jogurtem.