Placki ziemniaczane z cukinią i ricottą
            
                    
Miało być to, ale sypnęło mi się trochę za dużo soli i trzeba było ratować sytuację. Cukinii więcej w domu nie miałam i zamiast placuszków z cukinii i ricotty na obiad zostały wyprodukowane placki ziemniaczane w innej odsłonie. Czy to dobrze, czy źle... Te wyszły naprawdę pyszne i podczas popołudniowego i wieczornego podjadania pozostał po nich tylko pusty talerz. 
Porcja bardzo duża - wystarczy na obiad dla 6-8 osób.
Placki ziemniaczane z cukinią i serem ricotta - Laura
 SKŁADNIKI:
Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać ze śmietaną lub gęstym jogurtem.
                
                
                Porcja bardzo duża - wystarczy na obiad dla 6-8 osób.
Placki ziemniaczane z cukinią i serem ricotta - Laura
 SKŁADNIKI:- 4 nieduże cukinie
 - 1 kg ziemniaków
 - 5 ząbki czosnku
 - 1 cebula
 - 250 g sera ricotta (może być zwykły twarożek)
 - 2 jajka
 - 2 szklanki mąki
 - 2 łyżki soli
 - pieprz
 - olej do smażenia
 
Połączyć wszystkie składniki, dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Podawać ze śmietaną lub gęstym jogurtem.