Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami
listopada 28, 2017
0
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami
Pierogi z
mięsem, kapustą i grzybami, jedno z moich ulubionych dań o tej porze roku. Pierogi wyszły pyszne, poezja smaku :) Pierogi zostały podane na porcelanie firmy Ambition. hashtag #myAmbition
Ciasto
Nadzienie
Wykonanie Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki i wrobić ciasto do uzyskania jednolitej miękkiej masy. Następnie rozwałkować i wykrawać krążki. Na środek każdego nakładać farsz, złożyć na pół i dobrze skleić brzegi. Gotowe pierogi wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody. Przykryć o wolno gotować. Gdy wypłyną gotować jeszcze około 3minuty . Farsz do pierogów
Kapustę ugotować odcisnąć wodę, następnie zemleć w maszynce o grubym sitku. Grzyby namoczyć w wodzie i zostawić na noc, po czym ugotować, odlać wodę i drobno pokroić. Mięso ugotować lub usmażyć zemleć na drobniejszym sitku, cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu. Wszystko połączyć i doprawić do smaku. Podobne naczynia możecie teraz kupić ze zniżką 10% wpisując hasło ZDROWA_JESIEŃ w sklepie Dajar
Ciasto
- 1/2kg mąki
- 1-2 jaka
- 120 ml szl ciepłej wody
- Sól
Nadzienie
- 20dag mięsa
- ½ kg kapusty kiszonej
- 5 dag grzybów
- 1 nieduża cebulka
- Sól
- Pieprz
Wykonanie Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki i wrobić ciasto do uzyskania jednolitej miękkiej masy. Następnie rozwałkować i wykrawać krążki. Na środek każdego nakładać farsz, złożyć na pół i dobrze skleić brzegi. Gotowe pierogi wrzucać partiami do wrzącej osolonej wody. Przykryć o wolno gotować. Gdy wypłyną gotować jeszcze około 3minuty . Farsz do pierogów
Kapustę ugotować odcisnąć wodę, następnie zemleć w maszynce o grubym sitku. Grzyby namoczyć w wodzie i zostawić na noc, po czym ugotować, odlać wodę i drobno pokroić. Mięso ugotować lub usmażyć zemleć na drobniejszym sitku, cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu. Wszystko połączyć i doprawić do smaku. Podobne naczynia możecie teraz kupić ze zniżką 10% wpisując hasło ZDROWA_JESIEŃ w sklepie Dajar