Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

CIASTO:

 

mąka, woda letnia, sól i oliwa z oliwek

(wg mnie ciasto pierogowe bez dodatku jajka jest jednak dużo lepsze - bardziej sprężyste, mniej gniotowate)

 

FARSZ:

 

Gotowana kasza gryczana z wczoraj, biały ser półtłusty, sól, pieprz i smażona na złoto cebulka, bardzo drobno posiekana. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

 

Pierogi gotować tak jak zwykle - w dużym, szerokim garnku ok. 3-5 minut od momentu wypłynięcia.

Przepisy z tych kategorii

Pierogi z kaszą gryczaną i serem
2

Pierogi z kaszą gryczaną i ser…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Pierogi z burakiem, gorgonzolą  i włoskimi orzechami
1

Pierogi z burakiem, gorgonzolą…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Uszka z grzybami z omastą czosnkowo-ziołową

Uszka z grzybami z omastą czos…

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej, szpinaku i fety
2

Pierogi z nadzieniem z kaszy g…

figmara figmara
figowe smaki

Pierogi z mięsem
2

Pierogi z mięsem

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną
1

Pierogi z mięsem i kaszą jęczm…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Pierogi z kaszą gryczaną i serem
2

Pierogi z kaszą gryczaną i ser…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Marchewka z pęczakiem
1

Marchewka z pęczakiem

figmara figmara
figowe smaki

Minestrone z dynią i kaszą frikeh

Minestrone z dynią i kaszą fri…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Bulgur z ziołami, słonecznikiem i chili
2

Bulgur z ziołami, słonecznikie…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Miodownik
1

Miodownik

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej, szpinaku i fety
2

Pierogi z nadzieniem z kaszy g…

figmara figmara
figowe smaki