Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

CIASTO:

 

mąka, woda letnia, sól i oliwa z oliwek

(wg mnie ciasto pierogowe bez dodatku jajka jest jednak dużo lepsze - bardziej sprężyste, mniej gniotowate)

 

FARSZ:

 

Gotowana kasza gryczana z wczoraj, biały ser półtłusty, sól, pieprz i smażona na złoto cebulka, bardzo drobno posiekana. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

 

Pierogi gotować tak jak zwykle - w dużym, szerokim garnku ok. 3-5 minut od momentu wypłynięcia.

Przepisy z tych kategorii

Pierogi ze śliwkami
2

Pierogi ze śliwkami

Beti Beti
kruche babeczki

Pierogi z jagodami i serem
2

Pierogi z jagodami i serem

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Pierogi ruskie z kurkami

Pierogi ruskie z kurkami

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Ravioli Vecchia Modena

Ravioli Vecchia Modena

food² food²
Food Square

Pierogi z truskawkami
1

Pierogi z truskawkami

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Przepisy z tych kategorii

Ciasto danio
2

Ciasto danio

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Sernik na zimno z twarogu z owocami i galaretką
1

Sernik na zimno z twarogu z ow…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Grzanki z serem camembert i ananasem
2

Grzanki z serem camembert i an…

food² food²
Food Square

Sernik bardzo delikatny
2

Sernik bardzo delikatny

napiecyku napiecyku
napiecyku

Muffinki serowe z cukinią
2

Muffinki serowe z cukinią

Tyna Tyna
In cooking we trust

Serowa tarta z pomidorami

Serowa tarta z pomidorami

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty