Pieczony chlebek ze szpinakiem i fetą

Pieczony chlebek ze szpinakiem i  fetą

 

Zdjęcie - Pieczony chlebek ze szpinakiem i  fetą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

składniki:

6 kromek chleba

10 dag fety

miseczka świeżego szpinaku

cebula

3 ząbki czosnku

olej

sól

pieprz

 Szpinak oczyscić, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Obraną cebulę, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Dodać odsączony z wody szpinak. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem do smaku.

Kromki chleba podpiec na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na każdą kromkę nałożyć porcję szpinaku, dodać pokrojoną w kostkę fetę.

Można podawać do sałatki z rukoli, sałaty. Świetnie smakuje do grillowanych mięs.

  

                 Zdjęcie - Pieczony chlebek ze szpinakiem i  fetą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  

Zdjęcie - Pieczony chlebek ze szpinakiem i  fetą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów