Pasta z zielonego groszku

Pasta z zielonego groszku

Zdjęcie - Pasta z zielonego groszku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 10
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 5minuty

 

Jedna z lepszych past jaką zrobiłam. Delikatna, wyrazista, lekko słodkawa. Przepyszna jest  a w zestawieniu z jajkiem sadzonym  to po prostu szał podniebienia. Bardzo polecam, na pewno nie pożałujecie.

Składniki

Instrukcje

 

Groszek ugotować, odcedzić, wystudzić. (Użyłam groszku mrożonego, nie gotowałam go tylko zalałam wrzątkiem na 5 min). Dodać czosnek, listki bazylii, parmezan, sól, pieprz. Zmiksować blenderem.  Dodawać stopniowo oliwę, aż powstanie gładka pasta ale niezbyt rzadka. Przed podaniem schłodzić.

Zdjęcie - Pasta z zielonego groszku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów