Pascha wielkanocna z owsianą kruszonką

Pascha wielkanocna z owsianą kruszonką
Zdjęcie - Pascha wielkanocna z owsianą kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha wielkanocna z owsianą kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha wielkanocna z owsianą kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha wielkanocna z owsianą kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pascha wielkanocna z owsianą kruszonką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 600 g półtłustego twarogu
  • 200 g masła
  • 150 g cukru
  • 100 g rodzynek
  • 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 50 g migdałów w słupkach
  • 50 g płatków owsianych
  • 30 g dowolnych orzechów
  • 25 g miodu
  • 20 ml oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia
  • 4 żółtka
Przygotowanie

Płatki owsiane smażymy na oleju z dodatkiem miodu. Gotowe powinny mieć złoty kolor. Studzimy.

Twaróg mielimy.

Miękkie masło miksujemy z cukrem. Gdy zbieleje, dodajemy po jednym żółtku.

Stopniowo dodajemy twaróg. Miksujemy kilka minut.

Do masy serowej dodajemy bakalie.

Miskę wykładamy gazą i przelewamy masę serową. Posypujemy owsianą kruszonką. Schładzamy całą noc w lodówce.

Gotową paschę przekładamy na paterę i usuwamy gazę.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl/

Kategorie przepisów