Orientalne jajka faszerowane z curry i olejem rzepakowym

Orientalne jajka faszerowane z curry i olejem rzepakowym
Zdjęcie - Orientalne jajka faszerowane z curry i olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami PDF Button Jajka faszerowane z orientalną nutą, dużą ilością rzeżuchy i olejem rzepakowym.  Olej rzepakowy jest źródłem witamin, kwasów omega 3 oraz jest uniwersalny w zastosowaniu, dlatego nie może go zabraknąć w mojej wielkanocnej kuchni.

Przygotowanie barwnika:  Wodę, połączyć z octem dodać sól (2 łyżeczki) oraz kurkumę, wymieszać. Do żółtego roztworu (w misce lub garnku) wkładamy jajka, wkładamy do lodówki na 5 godzin, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wyciągamy je i osuszamy, kroimy na pół.  Wyciągamy żółtka. Odcinamy czubki jajek aby łatwo było ustawić je na talerzu. Zdjęcie - Orientalne jajka faszerowane z curry i olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Do miski rzucamy wyciągnięte żółtka, dodajemy pozostałe pół łyżeczki soli, olej rzepakowy, jogurt, curry i rzeżuchę. Miksujemy na gładką masę, którą wypełniamy jajka. Dekorujemy rzeżuchą. Zdjęcie - Orientalne jajka faszerowane z curry i olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Orientalne jajka faszerowane z curry i olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego! Zdjęcie - Orientalne jajka faszerowane z curry i olejem rzepakowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów