Naleśniki z musem z truskawek (bez glutenu, laktozy i cukru)
            Pyszne, bezglutenowe, bez laktozowe i bez cukrowe naleśniki z musem truskawkowym i bananami. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań!
 
 
 
 
 Składniki na 2 porcje (2 naleśniki):
50 g mąki ryżowej
 1 jajko
 125 ml mleka roślinnego (np sojowego)
 1 łyżeczka oleju + trochę do wysmarowania patelni 
 szczypta soli
 
 Składniki na mus z truskawek:
6 truskawek, pokrojonych w ćwiartki
 2 łyżeczki ksylitolu, fruktozy lub miodu
 3 łyżki wody
 
 Dodatkowo: 1 banan, pokrojony w plastry
 3 truskawki  pokrojone w plastry
 
 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN
 POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
 
 1. W misce mieszamy wszystkie składniki na naleśniki, odstawiamy na 5 minut. Patelnię smarujemy odrobiną oleju przy pomocy ręcznika papierowego i porządnie rozgrzewamy. Chochelką nakładamy porcję ciasta i smażymy naleśnik z obu stron do zarumienienia. Przekładamy na talerz i odstawiamy., czynność powtarzamy z resztą ciasta.
 
 2. W małym garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na mus, podgrzewamy, często mieszając i rozdrabniając widelcem, aż truskawki rozpadną się, a cukier rozpuści. 
 
 3.Naleśnik smarujemy połową musu, wykładamy połowę banana i truskawek, składamy na 4. Czynność powtarzamy z drugim naleśnikiem. Smacznego! :)
 
 