Naleśniki z łososiem
Naleśniki te znalazłam na tej stronie, są dobre choć nie jestem nimi zachwycona spodziewałam się lepszego smaku wiec sami zdecydujcie czy chcecie je zrobić bo przecież każdy ma inny smak...
Na ciasto naleśnikowe
- 2 jajka
- 4 łyżki skrobi kukurydzianej na pół z mąką kukurydzianą
- 200 ml mleka
Na farsz
- 200 g wędzonego łososia
- 1 pęczek szczypiorku
- 150 g kremowego serka
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól,pieprz do smaku
Ciasto
Jajka połączyć z mlekiem lekko ubić i dodać do nich mąkę ,skrobię kukurydzianą - wymieszać na jednolitą masę. Smażyć naleśniki na minimalnej ilości tłuszczu - wystudzić po usmażeniu.
Kilka łodyg szczypioru zamoczyć we wrzącej wodzie a następnie przelać zimną wodą.
Pozostały szczypior pokroić drobno i wymieszać z serkiem oraz chrzanem. doprawić do smaku pieprzem i solą. Łosoś pokroić na małe plasterki - skropić je sokiem z cytryny.
Naleśniki posmarować farszem twarogowym - na to układamy kawałki łososia i zwijamy w rulonik. Tak przygotowane naleśniki przekrajać na pół i związujemy jeszcze każdą kawałek szczypiorkiem.
Smacznego