Naleśniki z kaszy manny

Jeżeli lubisz eksperymenty w kuchni, skuś się na pyszne naleśniki z kaszy manny.  Naleśniki nie kleją się do patelni, są puszyste i sycące. Przepis jest sprawdzony i dopracowany. Naleśniki z kaszy manny podaj jak lubisz, z prażonymi jabłkami, z konfiturą, lub z twarożkiem i jogurtem naturalnym 🙂

Zdjęcie - Naleśniki z kaszy manny - Napiecyku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Naleśniki z kaszy manny

Składniki na naleśniki z kaszy manny / około 7 naleśników
  • 160 g kaszy manny
  • 1 szklanka mleka
  • 2 mniejsze jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki pasty waniliowej lub cukier z wanilią

Kaszkę zalej mlekiem, i zostaw do napęcznienia na około 30 – 40 minut. W tym czasie, kilka razy zamieszaj kaszę.

Następnie dodaj jajka, całość chwilę mieszaj energicznie rózgą kuchenną. Teraz dodaj olej i pastę waniliową lub cukier z wanilią, dokładnie połącz składniki.

Na mocno rozgrzaną patelnię nalej trochę oleju, równomiernie rozsmaruj olej na całej powierzchni. Przed każdorazowym nałożeniem porcji, dokładnie zamieszaj ciasto. Smaż naleśniki z każdej strony, na złoty kolor. Po usmażeniu kilku naleśników, patelnię należy ponownie delikatnie natłuścić.

Naleśniki podaj jak lubisz – z prażonymi jabłkami, z konfiturą, lub z twarożkiem i jogurtem naturalnym.

Smacznego 🙂

Zdjęcie - Naleśniki z kaszy manny - Napiecyku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy