Najlepsze dietetyczne brownie z czerwonej fasoli
Jest to chyba najlepsze dietetyczne ciasto, jakie kiedykolwiek upiekłam. Nie czuć w nim w ogóle fasoli, ale za to słodki, przyjemny czekoladowy smak. Proste, szybkie, pyszne, zdrowe - idealne!
Wierzch posypałam laskowymi orzechami, a po upieczeniu ułożyłam na nim ziarenka granatu. Bardzo polecam ten wypiek na taką szarą jesień :)
Długo mnie tutaj nie było. Nie wiem, kiedy znowu regularnie będę dodawać przepisy (i gotować :)). W każdym razie, jak tylko znajdę czas,to znowu zacznę tworzyć pyszne, zdrowe i proste potrawy. Do przeczytania wkrótce!
Najlepsze dietetyczne brownie z czerwonej fasoli
/tortownica o średnicy 21 cm/
1 puszka czerwonej fasoli
1 duży banan
4 jajka
2 łyżki kakao
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych
do podania: ziarenka z połowy granatu
Fasolę, banana i miód zmiksować w malakserze. Dodać jajka, sodę i kakao. Ponownie zmiksować na gładką masę. Formę wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Na wierzchu posypać orzechy laskowe. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Wyjąć i ostudzić. Przed podaniem posypać ziarenkami granatu.