Muszle makaronowe zapiekane z kurczakiem i szpinakiem
Ten przepis na pewno przypadnie do gustu, wszystkim fanom kuchni włoskiej. Smaki wszystkim znane, ale podane w bardzo oryginalny, smakowity sposób.
Ugotowane muszle, faszeruję sosem szpinakowym z kawałkami kurczaka. Wszystko krótko zapiekam w sosie pomidorowym z dodatkiem mozzarelli. Smaczna potrawa na rodzinny obiad i na kameralne spotkanie z przyjaciółmi ?
Składniki
- 30 muszli makaronowych
- 2 filety kurczaka pokrojone w małą kostkę
- 2 mniejsze cebule pokrojone w kostkę
- 3 ząbki czosnku drobno starte
- 5 kulek zamrożonego szpinaku
- 500 – 600 g passaty pomidorowej
- 1/2 łyżeczki suszonego tymianku i majeranku
- 8 plasterków sera mozzarella drobno pokrojonych
- 100 ml. słodkiej śmietany ( opcjonalnie )
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia