Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem

Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem
Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mus z awokado z wędzonym łososiem i koperkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g awokado
  • 100 ml śmietany kremówki 36%
  • 100 g wędzonego łososia na zimno
  • 15 g świeżego koperku
  • 30 ml soku z cytryny
  • 15 ml oleju Kujawskiego z lnu tłoczonego na zimno
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie

Dodaj posiekany koperek – pozostaw 2 gałązki do dekoracji. Całość zmiksuj za pomocą blendera na gładką masę.


Kremówkę ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do awokado i delikatnie połącz ze sobą obie masy. Przełóż do miseczek lub kieliszków i wstaw do lodówki na 30 min. do schłodzenia.


Łososia pokrój w drobną kostkę. Ułóż po porcji na musie i skrop olejem Kujawskim z lnu tłoczonym na zimno. Udekoruj koperkiem.



Przepis pochodzi z osmykolorteczy.blog.pl

Kategorie przepisów