Mini zapiekanki z grzybami leśnymi i bakłażanem
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, taką typowo jesienną kolację.
W menu chrupiące mini zapiekanki z grzybami leśnymi, bakłażanem i karmelizowaną cebulką.
Pomysł idealny zarówno na kolację, jak i imprezową przekąskę na ciepło – koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* duża bagietka – 1 szt
* mały bakłażan – 1 szt
* duża cebula – 1 szt
* grzyby leśne ( różne ) – ok. 200 g
* chili – 1 szt
* ocet balsamiczny
* masło 82%
* sól, pieprz, cukier
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Bagietkę kroimy na kawałki, smarujemy masłem , zapiekamy w piekarniku.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła, dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz chili, zasypujemy odrobiną cukru i przesmażamy.
Wrzucamy pokrojonego w kosteczkę bakłażana i posiekane grzyby,
Wszystko razem mieszamy i smażymy na wolnym ogniu do miękkości.
Doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem.
Podajemy na ciepło z chrupiącymi bagietkami.
Smacznego!