Migdałowe ciasto z rabarbarem
- Wynik: 90
- Czas przygotowania: 20minuty
- Czas gotowania: 50minuty
Szybkie i łatwe ciasto migdałowe z rabarbarem poleca się w tym sezonie. Z chrupiącymi płatkami i obficie posypane cukrem pudrem. Idealne do kawy.
Składniki- masło - 200 g
- jajka - 4 szt.
- cukier - 150 g
- mąka - 150 g
- zmielone migdały - 100 g
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- płatki migdałowe
- cukier puder - do posypania
Miękkie masło utrzeć z cukrem, wbijać po jednym jajku i dalej ubijać. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać zmielone migdały oraz pokrojony rabarbar. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tortownicy o śr. 21 cm. Wierzch wyrównać i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 45 min., do suchego patyczka. Po wystygnięciu posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego:)