Mielonka golonkowa z szynkowaru
Zanudzę Was kiedy tymi golonkami..bo znów kolejna golonka z szynkowaru..ale tym razem całkiem inaczej...w sumie planowałam z tej golonki zrobić co innego..a wyszła pyszna mielonka..do mięsa można dodać peklosól i mięsko będzie miało ładniejszy kolor..a u mnie zabrakło czasu na dłuższe leżakowanie mięsa, więc jest tylko z przyprawami..rano golonkę obrałam, pokroiłam, dodałam przyprawy i troszkę za pomocą noży tnących w robocie mięso "zmiksowałam"..przełożyłam do szynkowaru..wieczorem już mięsko parzyłam a rano już było gotowe do jedzenia..
- 1 duża golonka
- 1 łyżeczka soli czosnkowej
- 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
- 1-2 łyżeczki przyprawy maggi
- 3 łyżeczki żelatyny