Medaliony drobiowe panierowane w nachosach

Medaliony drobiowe panierowane w nachosach

Zdjęcie - Medaliony drobiowe panierowane w nachosach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 400 g mielonego mięsa drobiowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka curry
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • świeżo mielony pieprz
  • 100 g nachosów serowych
  • 3-4 łyżki oleju Kujawskiego Pierwsze Zbiory

Zdjęcie - Medaliony drobiowe panierowane w nachosach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Do mięsa mielonego drobiowego dodajemy przyprawy, natkę pietruszki i mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Mokrymi dłońmi formujemy małe, okrągłe i płaskie kotleciki. 

Nachosy wsypujemy do worka i kruszymy bardzo drobno. Przesypujemy na talerz. Każdy medalion panierujemy w pokruszonych nachosach. 

Na patelnię wlewamy olej Kujawski Pierwsze Zbiory i układamy medaliony na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.

Medaliony możemy podawać z sosem czosnkowym.

Zdjęcie - Medaliony drobiowe panierowane w nachosach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów