Medaliony drobiowe panierowane w nachosach
Składniki:
- 400 g mielonego mięsa drobiowego
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka curry
- ½ łyżeczki czosnku granulowanego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- świeżo mielony pieprz
- 100 g nachosów serowych
- 3-4 łyżki oleju Kujawskiego Pierwsze Zbiory
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego drobiowego dodajemy przyprawy, natkę pietruszki i mieszamy dokładnie na jednolitą masę. Mokrymi dłońmi formujemy małe, okrągłe i płaskie kotleciki.
Nachosy wsypujemy do worka i kruszymy bardzo drobno. Przesypujemy na talerz. Każdy medalion panierujemy w pokruszonych nachosach.
Na patelnię wlewamy olej Kujawski Pierwsze Zbiory i układamy medaliony na rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
Medaliony możemy podawać z sosem czosnkowym.