Masełko czosnkowe z awokado

Masełko czosnkowe z  awokado

Awokado... tłuste to takie i samo w sobie w smaku nijakie. A z odpowiednimi dodatkami -  jak dla mnie - poezja! A przy tym zdrowe niesamowicie! Tak, tak.. awokado to doskonałe źródło witamin, błonnika, żelaza, białka i lekko strawnego tłuszczu - bez cholesterolu - podobno:)

Zdjęcie - Masełko czosnkowe z  awokado  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

/źródło: blog Joasi Duszczyńskiej/

Masełko czosnkowe z awokado

Składniki:

  • awokado 1 szt.
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek (extra virgine)
  • łyzeczka soku z cytryny
  • sól (i ew. pieprz)


Awokado przekroić na pół, wybrać miąższ łyżeczką i rozgnieść widelcem na papkę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę i sok z cytryny, aby masa nie ściemniała. Doprawiamy do smaku io podajemy ze świeżym pieczywem.

Smacznego:)

Przepis ten jest moją propozycją w ramach zabawy

Zdjęcie - Masełko czosnkowe z  awokado  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami       oraz          Zdjęcie - Masełko czosnkowe z  awokado  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów