Marynowana feta na grzankach

Marynowana feta na grzankach

Zdjęcie - Marynowana feta na grzankach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Marynowana feta

Składniki:

  • 1 kostka sera feta
  • 150 ml oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę fetę umieścić w słoiku, zalać olejem Kujawskim z ziołami (można połączyć różne smaki np. użyć innego wariantu smakowego oleju Kujawskiego z ziołami). Słoik zamknąć i odstawić do zamarynowania.

Marynowaną fetę przechowywać w lodówce.

Czas przygotowania: 2 dni
Liczba porcji: 4

 

 

Grzanki z grillowanymi pomidorami:

Składniki:

  • 1 opakowanie marynowanej fety
  • 2 garście pomidorków koktajlowych
  • 1 mała czerwona cebula
  • 4-6 kromek chleba na grzanki

 

Przygotowanie:

Zgrillować na patelni 2 garście pomidorków koktajlowych, dodać marynowaną fetę i pokrojoną w półplasterki czerwoną cebulę. Całość nakładać na jeszcze ciepłe grzanki z chleba.

Czas przygotowania: 10 min
Liczba porcji: 4

Kategorie przepisów