Marynowana feta na grzankach
Marynowana feta
Składniki:
- 1 kostka sera feta
- 150 ml oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
Przygotowanie:
Pokrojoną w kostkę fetę umieścić w słoiku, zalać olejem Kujawskim z ziołami (można połączyć różne smaki np. użyć innego wariantu smakowego oleju Kujawskiego z ziołami). Słoik zamknąć i odstawić do zamarynowania.
Marynowaną fetę przechowywać w lodówce.
Czas przygotowania: 2 dni
Liczba porcji: 4
Grzanki z grillowanymi pomidorami:
Składniki:
- 1 opakowanie marynowanej fety
- 2 garście pomidorków koktajlowych
- 1 mała czerwona cebula
- 4-6 kromek chleba na grzanki
Przygotowanie:
Zgrillować na patelni 2 garście pomidorków koktajlowych, dodać marynowaną fetę i pokrojoną w półplasterki czerwoną cebulę. Całość nakładać na jeszcze ciepłe grzanki z chleba.
Czas przygotowania: 10 min
Liczba porcji: 4