Makaron w sosie pomidorowym z serkiem kozim
Oto dowód na to, że z dosłownie 3 składników można wyczarować naprawdę pyszne i niebanalne danie.
Zwykły sos pomidorowy, złamany lekko ostrym smakiem koziego serka (najlepiej takiego kremowego, do smarowania pieczywa, ten idealnie rozprowadzi się w potrawie), to zupełnie nowy poziom znanego każdemu dania.
Makaron w sosie pomidorowym z serkiem kozim Składniki- przecier pomidorowy - 1 kartonik (250 ml)
- cebula - 1 szt
- oliwa - 3 łyżki, polecam aromatyzowaną czosnkiem i chili
- serek kozi - 3 łyżki
- sól, pieprz - do smaku
- cukier - szczypta
- makaron - do podania
Na rozgrzanej oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę, wlej przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut, aby smaki się połączyły. Dodaj serek, dokładnie wymieszaj. Przypraw cukrem, pieprzem i solą. Podawaj z makaronem, skropione oliwą.