Makaron tricolore ze szparagami, cukinią, rucolą i parmezanem

Makaron tricolore ze szparagami, cukinią, rucolą i parmezanem
Kiedy wpadamy późnym popołudniem głodni do domu i już w progu słyszę: Kochanie, Mamo, co zrobisz do jedzenia, myślę tylko, czy jest makaron w domu, bo dodatki do niego zawsze się znajdą.

I był, ale tylko tricolore, na którego nikt wcześniej nie miał ochoty, bo oprócz kolorow ma on też swoje smaki: pomidorowy, paprykowy i szpinakowy.

Zdjęcie - Makaron tricolore ze szparagami, cukinią, rucolą i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
W ten oto niżej przedstawiony sposób powstał pyszny obiad i kolejna wspaniała pasta!
Najdłużej gotuje się sam makaron, bo reszta przygotowań to kwestia kilku minut;)

Zdjęcie - Makaron tricolore ze szparagami, cukinią, rucolą i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Składniki:

  • makaron tricolore - opakowanie 300 g
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 młodej cukini
  • 4 szparagi zielone
  • 1 łyżka oliwy
  • świeżo zmielona sól i świeżo zmielony pieprz
  • kilka gałązek tymianku
  • około 30 g parmezanu

Przygotowanie:
  • makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu
  • rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej drobno pokrojony czosnek
  • dodać pokrojoną w plasterki cukinię, obsmażyć z każdej strony
  • szparagi obrać, pokroić na 1 cm kawałki, podsmażyć, całość posolić
  • dodać makaron, dokładnie ze sobą wymieszać, zdjąć z ognia
  • dodać tymianek, wymieszać
  • na talerze wyłożone rucolą wyłożyć porcje gotowej pasty
  • posypać świeżo startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem

Zdjęcie - Makaron tricolore ze szparagami, cukinią, rucolą i parmezanem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego;)

Kategorie przepisów