Makaron / Spaghetti z groszkiem cukrowym, szpinakiem i rubinem
Kiedy masz już ugotowany makaron, przygotowanie takiej kombinacji trwa dosłownie 5 minut!
Ja ostatnio rozsmakowana jestem w oleju kokosowym i całość właśnie na nim przygotowałam.
Idealny będzie też rzepakowy lub klarowane masło, wybór zostawiam już Wam, jednak jak macie wszystkie składniki o których za chwilę wspomnę, to bierzcie ten przepis w ciemno!
Składniki na 3 porcje:
Przygotowanie:
Smacznego :)
Ja ostatnio rozsmakowana jestem w oleju kokosowym i całość właśnie na nim przygotowałam.
Idealny będzie też rzepakowy lub klarowane masło, wybór zostawiam już Wam, jednak jak macie wszystkie składniki o których za chwilę wspomnę, to bierzcie ten przepis w ciemno!
Składniki na 3 porcje:
- ugotowany makaron - o ulubionym kształcie
- świeży szpinak - garść
- świeży groszek cukrowy - około 12-15 strączków
- 2 łyżki oleju kokosowego
- świeżo zmielona sól
- świeżo zmielony pieprz
- plastry parmezanu lub sera rubin - także moja miłość ostatnimi czasy :)
Przygotowanie:
- na rozgrzany tłuszcz wrzucamy umyty i pootwierany groszek cukrowy, obsmażamy około 1-2 minuty, dodajemy liście świeżego szpinaku, podsmażamy kolejną minutę, dodajemy makaron
- solimy, dodajemy pieprz do smaku i całość jeszcze krótką chwilę smażymy
- zdejmujemy z ognia, dodajemy cienkie plastry sera lub ścieramy na świeżo parmezan - ilość wedle uznania
Smacznego :)