Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku

Zdjęcie - Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś wędzony z młodymi burakami i musem z groszku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Opakowanie zielonego groszku
  • Limonka
  • Olej Kujawski z bazylią i cytryną
  • Sól, pieprz
  • 4 sztuki młodych małych buraków
  • Syrop z pędów sosny
  • Sok z limonki
  • Garść jeżyn
  • 4 łyżeczki jagód
  • Grejpfrut
  • Płatki róż
Przygotowanie

Groszek sparz krótko w wodzie z solą i cukrem. Zmiksuj go na krem, dodaj sok z limonki, dopraw solą oraz pieprzem.


Buraki pokrój na bardzo cienkie plastry, skrop syropem z pędów sosny, sokiem z limonki. Dodaj jeżyny i jagody. Na końcu skrop olejem Kujawskim z bazylią i cytryną. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj. Grejpfruta obierz i wyfiletuj.


Łososia wędzonego ze skórą delikatnie podgrzej na patelni.

Łososia podawaj na musie z groszku, z burakami i jeżynami, filecikami z grejpfruta i płatkami róż.



Produkcja: Kuchnia+

Kategorie przepisów

Podobne przepisy