Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, suszonych pomidorów i koperku
Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, moich ulubionych suszonych pomidorów i świeży koperek. Powiem Wam, że wyszło bardzo smacznie. Nadrobiłam moje zaległości jeżeli chodzi o ryby. Lubię, wszyscy lubimy, a można z nich wyczarować pyszne danie :-). Łosoś niestety jest teraz bardzo drogą rybą i kupuję go od czasu do czasu, bo moje dziecko za nim przepada. Resztę zje, ale musi przy tym trochę po marudzić :-). Jako dodatek kasza quinoa, mix sałat i czerwona papryka :-). Miłego dzionka :-)
Składniki na 3 porcje:
- około 300 g fileta z łososia
- około 100 g sera korycińskiego z czarnuszką
- 4 suszone pomidory
- pęczek koperku
- sól
- pieprz
1. Łososia myjemy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem, dzielimy na 3 porcje.
2. Ser kroimy w kostkę, tak samo pomidory. Koperek myjemy, siekamy. Na desce wszystkie składniki mieszamy ze sobą (pomidory są w oleju i ładnie nam się po zmieszaniu wszystko połączy).
3. Łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego (na spód dajemy troszkę oleju). Na wierzch nakładamy naszą mieszankę.
4. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy łososia i smażymy około 15 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-). Smacznego :-)