Łosoś faszerowany nadzieniem migdałowym i zieloną pietruszką

Łosoś faszerowany nadzieniem migdałowym i zieloną pietruszką
Zdjęcie - Łosoś faszerowany nadzieniem migdałowym i zieloną pietruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś faszerowany nadzieniem migdałowym i zieloną pietruszką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g filetów z łososia
  • pęczek natki pietruszki
  • kilka migdałów
  • kilka orzechów włoskich
  • ½ cytryny
  • ¼ kostki masła
  • sól
  • pieprz
  • olej Kujawski tłoczony na zimno
Przygotowanie Natkę pietruszki drobno poszatkować, dodać wyciśnięty sok z cytryny. Migdały zmiksować w blenderze i część wsypać do poszatkowanej natki. Dołożyć masło, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać i gotowy farsz nałożyć na płat łososia. Płat łososia można lekko naciąć, wtedy łatwiej nam się uformuje.


Następnie łososia złożyć na pół i ciasno obwiązać sznurkiem tak, żeby nie wypadło nadzienie. Łososia ułożyć na wysmarowanej olejem brytfannie, skropić dodatkowo kilkoma kroplami oleju, posypać startymi migdałami i orzechami - wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C.

Piec przez około 30 minut. Przed podaniem usunąć sznureczek z łososia.



Przepis pochodzi z trufla3gotuje.blox.pl

Kategorie przepisów