Łosoś duszony w śmietance z rozmarynem
- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 5minut
- Czas gotowania: 15minut
Miłośnikom ryb polecam szybki sposób na łososia. Moje początki z tą rybą nie były zbyt udane, ale jest znacznie lepiej odkąd zaczęłam ją dusić zamiast piec. Ryba nie jest sucha, przygotowuje się ją szybko i naprawdę nieźle smakuje. Bardzo polecam.
Składniki
- łosoś - 2 kawałki po 200 g
- cebula - 1 szt.
- oliwa - 2-3 łyżki
- śmietanka - 100 ml
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- świeży rozmaryn - kilka gałązek
Instrukcja:
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę oraz świeży rozmaryn, smażyć kilka minut, aż cebula zmięknie. Wlać śmietankę i zagotować. Włożyć umyte kawałki łososia i dusić kilka minut z każdej strony. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cytryną. Podawać z ulubioną sałatką.
Smacznego:)