Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: -minut
Łódeczki z cykorii są doskonałe pod każdym względem. Wystarczy napełnić je tylko odpowiednim farszem, żeby zrobić wrażenie, zarówno to smakowe jak i wizualne. Są także bardzo wygodne w jedzeniu ponadto bardzo wydajne. Z jednej cykorii powstanie cały talerz łódek. Dzisiaj proponuję nadzienie z tuńczykiem, z dodatkiem ostrej cebulki konserwowej i słodkawych rodzynek. Połączenie mega zaskakujące.
Składniki
- cykoria - 1 szt.
- tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
- cebula czerwona - 1 szt.
- cebulka konserwowa - 3-4 łyżki
- rodzynki - 3 łyżki
- majonez - 2 łyżki
- sól - do smaku
- mielona czerwona papryka - do smaku
- szczypiorek - do posypania
Instrukcje
Odlać wodę z tuńczyka, przełożyć do naczynia. Dodać pokrojoną czerwoną cebulę, rodzynki, cebulkę konserwową, majonez, sól i mieloną czerwoną paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Oderwać listki z cykorii, odciąć gorzkie końcówki, napełniać przygotowanym farszem z tuńczyka i układać na talerzu. Przed podaniem schłodzić i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego:)