Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową

Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową

Zdjęcie - Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 10
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas gotowania: -minut

 

 

Łódeczki z cykorii są doskonałe pod każdym względem. Wystarczy napełnić je tylko odpowiednim farszem, żeby zrobić wrażenie, zarówno to smakowe jak i wizualne. Są także bardzo wygodne w jedzeniu ponadto bardzo   wydajne. Z jednej cykorii powstanie cały talerz łódek. Dzisiaj  proponuję nadzienie z tuńczykiem, z dodatkiem ostrej cebulki konserwowej i słodkawych rodzynek. Połączenie mega zaskakujące.

Składniki

Instrukcje

 

Odlać wodę z tuńczyka, przełożyć do naczynia. Dodać pokrojoną czerwoną cebulę, rodzynki, cebulkę konserwową, majonez, sól i mieloną czerwoną paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Oderwać listki z cykorii, odciąć gorzkie końcówki, napełniać przygotowanym farszem z tuńczyka i układać na talerzu. Przed podaniem schłodzić i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego:)

Zdjęcie - Łódeczki z cykorii z tuńczykiem i cebulką konserwową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów