Kuskus orkiszowy z warzywami
Taką sałatkę na ciepło, często robię, kiedy chcę się pozbyć resztek z lodówki lub zamrażarki. Kuskus nie wymaga gotowania, wystarczy zalać go gorącą wodą lub bulionem i odczekać kilka minut. Do kuskusu, dodaję podduszone lub gotowane na parze warzywa.
Zachęcam do wypróbowania ekologicznego kuskusu z orkiszu, pachnie i smakuje orzechowo, jest doskonałym zamiennikiem ziemniaków, makaronu, czy ryżu. Szybki i zdrowy obiad, gotowy w 20 minut ?
Składniki / 3 osoby
- 1 szkl. ekologicznego kuskusu z orkiszu od ekoblik
- 2 szkl. zamrożonego lub świeżego bobu
- 2 szklanki obranych i grubo posiekanych pieczarek
- 1 duża cebula drobno posiekana
- 18 g dobrego wędzonego boczku drobno pokrojonego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta suszonego tymianku i rozmarynu od ekoblik
- 3 łyżki posiekanej, świeżej pietruszki
- sól i pieprz